Jeg føler meg alltid litt gammel når jeg skal begynne å kritisere bruken av sosiale medier, dette på tross av at jeg ikke er 30 enda. Jeg bruker selv mye tid på sosiale medier så jeg er absolutt ikke imot dem. Problemet, slik jeg ser det, er at folk ikke klarer å slippe taket i sosiale medier.

Passiv deltakelse

Vi føler ofte at vi deltar i et samfunn når vi er på sosiale medier. Vi prater med mange og vi har mange relasjoner med folk via sosiale medier, men man må spørre seg selv om hvor bra er relasjonen egentlig? Vi har Facebook venner som vi kun kjenner via Facebook og vi følger kanskje flere hundre på Instagram og har egne følgere som vi må sørge for er oppdatert. Vi blir ofte sittende i stolen og skrive og følge med på det som skjer på slike medier. Det blir på mange måter viktigere enn alt annet. Mange mener at dette er den viktigste årsaken til at fedme er blitt et problem i mange land. Folk blir sittende for mye i ro fordi de skal hele tiden følge med på hva som skjer på Facebook eller andre steder. Dette er en passiv innfallsvinkel til livet.

Den gylne middelveien

Det finnes også de som velger å slå av alt som heter internett og sosiale medier og melde seg helt ut av dette. Dette kan være å gå for langt den andre veien igjen. Vi må heller velge den gylne middelveien, hvor vi både er aktive og vi følger opp venner på sosiale medier. Dette er noe flere og flere får øynene opp for, selv det også er de som mener at vi må slutte helt å bruke teknologi. De sistnevnte vil skape et samfunn helt uten internett og alle de teknologiske dingsene. Jeg bruker sosiale medier, men jeg bruker også svømmehallen flittig. Jeg er sammen med familien og jeg trener. Så det er helt klart mulig å gjøre flere ting her. Det eneste som kreves er at man unngår at sosiale medier tar helt over hverdagen.

Få med deg venner

Når man har så mange gode venner på nettet så bør man utnytte dette. Få med deg venner og bli enig om å prøve å gå å trene sammen. Fordelen med internett er jo at man kan trene og finne på ting og så dele dette med venner på nettet. Så selv om man bor langt fra hverandre så får man følelsen av å være sammen. Dette kan hjelpe å sikre at man føler seg inspirert og engasjert. En god bruk av sosiale medier!